Οι Βρετανίδες θέλουν να ζήσουν τη «ζωή της Αντέλ»….

Δεκαέξι στις 100 Βρετανίδες συνευρίσκονται ερωτικά με άλλες γυναίκες
– Το 31% των ανδρών και το 29% των γυναικών στη Βρετανία κάνουν σεx προτού γίνουν 16 ετών
Με άρθρο της η βρετανική εφημερίδα «The Independent» αποκαλύπτει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα ερευνών της σεxουαλικής συμπεριφοράς ανδρών και γυναικών τα τελευταία χρόνια. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει είναι ότι οι γυναίκες φαίνεται να κάνουν τώρα την πραγματική τους σεxουαλική επανάσταση. Με ένα πολύ ακριβό τίμημα όμως. Σεxουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες όπως αποκαλύπτει η έρευνα.

Το δυσάρεστο της έρευνας είναι ότι μία στις δέκα γυναίκες δηλώνει οτι έχει αναγκαστεί να κάνει σεx ενώ δεν θέλει… σε σύγκριση με έναν στους 71 άντρες που δηλώνουν ότι έχουν υποχρεωθεί σε σεxουαλική επαφή. Επίσης μια γυναίκα που μπορεί να είχε μόνο ένα ή δύο σεxουαλικούς παρτενέρ έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να κολλήσει την σεxουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια χλαμύδια, από ότι ένας άνδρας.

Οι διαφορές που υπήρχαν την δεκαετία του ’90 πλέον είναι μικρότερες στις σεxουαλικές συμπεριφορές, υπογραμμίζει η καθηγήτρια Kaye Wellings του London School of Hygiene and Tropical Medicine.
Οι γυναίκες αναζητούν ομοφυλοφιλικές εμπειρίες

«Στον αριθμό συντρόφων οι γυναίκες πλησιάζουν πια τους άνδρες, στον αριθμό ηλικίας που ξεκινούν να κάνουν σεx είναι περίπου ίδιοι, αλλά στις σεxουαλικές εμπειρίες με άτομα του ιδίου φύλου, οι γυναίκες ξεπερνάνε τους άνδρες. Οι ομοφυλοφιλικές εμπειρίες των ανδρών που κάνουν σεx με άνδρες παραμένουν σταθερές εδώ και δεκαετίες σε ποσοστά. Αντίθετα τα ποσοστά των γυναικών που συνευρίσκονται με γυναίκες έχουν αυξηθεί κατάκορυφα από 4% το 1990 σε 16% το 2012» λέει η καθηγήτρια Wellings.
Αυτό σαφώς οφείλεται και στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα Media αντιμετωπίζουν την γυναικεία ομοφυλοφιλία, αλλά και στα σεxουαλικά παιχνίδια μεταξύ γυναικών, όπως αποδεικνύεται από τις διάσημες star που τα τελευταία χρόνια φιλιούνται δημοσίως μεταξύ τους.
Η έρευνα που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2012 βασίστηκε σε λεπτομερή ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν πάνω από 15.000 ενήλικες μεταξύ 16 και 74 ετών. «Έχει αυξηθεί το όριο ηλικίας που συγκατοικεί κάποιος και που γίνεται γονιός. Και αυτό σημαίνει ότι επειδή αργούν να βρουν ταίρι, οι άνθρωποι δοκιμάζουν όλο και περισσότερους σεxουαλικούς συντρόφους.

Βέβαια αυτό βάζει τις γυναίκες σε μεγαλύτερα ρίσκα. Σεxουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αυξάνουν σε ποσοστά.

Παραδόξως όμως ενώ ξεκινάμε το σεx νωρίτερα, όταν κάνουμε σεx σε μια σταθερή σχέση κάνουμε σεx περίπου 5 φορές τον μήνα.

Στο ηλικιακό γκρουπ των 16-24 ετών ποσοστό 31% των ανδρών και 29% των γυναικών κάνουν σεx πριν τα 16 έτη. Και ενώ από το 2000 και μετά υποτίθεται ότι ξεκινούσε μια αύξηση στον αριθμό των παρτενέρ που έχει ο καθένας, αυτό από το 2007 και μετά έχει σταματήσει κάπως.

«Όχι» στις τριγωνικές σχέσεις

Παραδόξως, η στάση των ανθρώπων για την απιστία είναι πολύ πιο αυστηρή τώρα από ότι πριν δέκα χρόνια. Το 1990 το 45% των ανδρών έλεγε όχι στο σεx εκτός γάμου, ενώ τώρα το ποσοστό πάει στο 63%. Και οι γυναίκες από το 53% έχουν φτάσει στο 70%.

Η επίτιμη καθηγήτρια του University College London Dame Anne Johnson δήλωσε στην εφημερίδα για την έρευνα ότι ενώ θεωρούμε ότι η σεxουαλικότητα μας όλο και απελευθερώνεται, η αλήθεια είναι πολύ πιο πολύπλοκη και πολύπλευρη.

protothema.gr
* * ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΝΗΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ
Ετικέτες

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget