Αγόρι που μετατρέπεται σιγά - σιγά σε «πέτρα» [photos]


O 11χρονος Ramesh Kumari, πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, που μετατρέπει σιγά σιγά το σώμα του σε «πέτρα»...
 

Το δημοσίευμα της Daily Mirror, αναφέρει πως ο 11χρονος πάσχει από μια εξοντωτική σωματική ασθένεια, που καλύπτει το σώμα του με μια στρώση «σκληρών φύλλων», που κάνει την καθημερινή του ζωή σχεδόν αδύνατη. Ο Ramesh ζει στο Νεπάλ της Ασίας και άρχισε να έχει συμπτώματα ιχθύασης από μωρό. Τώρα ο ίδιος δεν μπορεί να περπατήσει ή να μιλήσει λόγω της εξαιρετικά σπάνιας πάθησης η οποία έχει «παγώσει» το σώμα του και τα άκρα του σε συγκεκριμένα σχήματα.

Ο πατέρας του αγοριού εξηγεί πως τα άλλα παιδιά τρέχουν μακριά από αυτόν καθώς η εμφάνισή του τα φοβίζει και η μητέρα του έχει εγκαταλείψει τη δουλειά της έχοντας αναλάβει αποκλειστικά τη φροντίδα του.

«Το δέρμα του άρχισε να ξεφλουδίζει 15 ημέρες μετά τη γέννησή του και στη συνέχεια το νέο δέρμα άρχισε να αναπτύσσεται και να γίνεται πολύ παχύ» δήλωσε ο πατέρας του στη Daily Mail και πρόσθεσε: «Άρχισε να σκληραίνει και να μαυρίζει και δεν είχαμε ιδέα για το τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό. Κανείς δεν μας βοήθησε».

Οι γονείς του αναφέρουν επίσης ότι το αγόρι δεν μπορεί να έχει μια καλή επικοινωνία με τους γύρω και είναι σε θέση να ενημερώνει μόνο όταν πεινάει ή θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα ενώ παλιότερα συνήθιζε να κλαίει χωρίς να μπορεί να πει γιατί ώστε να τον βοηθήσουν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν υπάρχει θεραπεία για την ασθένεια αλλά μπορεί να αντιμετωπιστεί με καθημερινή φροντίδα του δέρματος και άλλα φάρμακα.

Η οικογένεια δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στα μηνιαία έξοδα της νοσηλείας αλλά φαίνεται πως βρέθηκε λύση καθώς μια Βρετανίδα τραγουδίστρια δήλωσε ότι θα αναλάβει εκείνη τα έξοδα.





Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget