Τα drones στη μάχη των... αυθαιρέτων!


Με drones και με δορυφορικές απεικονίσεις μεγάλης ακρίβειας θα εντοπίζονται εφεξής τα αυθαίρετα...
προανήγγειλε, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.«Θα ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και με ηλεκτρονικά μέσα, όπως drones και
δορυφορικές απεικονίσεις μεγάλης ακρίβειας», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη Tύπου, ο κ. Τσιρώνης διευκρινίζοντας ότι το καινούργιο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα θα βγει στη διαβούλευση περίπου στις 15 Ιουλίου προκειμένου να ψηφισθεί τον Σεπτέμβρio.

«Μόλις ψηφιστεί ο νόμος και επειδή θα χρειαστούμε τα drones και στην επόμενη αντιπυρική περίοδο, θα έχουμε του χρόνου τέτοια εργαλεία πιλοτικά», τόνισε.

Όσον αφορά τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα, δήλωσε ότι «θα είναι πιο δίκαιος και όχι οριζόντιας τιμωρίας ανεξαρτήτως παράβασης, αλλά νόμος θεραπείας» και πρoσέθεσε ότι θα υπάρχει διαρκής έλεγχος προκειμένου να παρακολουθείται το κάθε έργο από την αρχή μέχρι το τέλος, με τρεις τουλάχιστον εποπτείες.

Ξεκαθάρισε δε ότι ο νέος νόμος είναι για τα αυθαίρετα μέχρι τον Ιούνιο του 2011, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν υπάρχει νέα γενιά αυθαιρέτων, και αυτά που υπάρχουν μάλλον οφείλονται σε μια απληστία στις τουριστικές περιοχές» ενώ, όπως τόνισε, «όσα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά το 2011 δεν έχουν καμία ελπίδα».

Προηγουμένως ο κ. Τσιρώνης είχε επαφές με δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος του έθεσε και το θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί το έργο. Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, το θέμα θα μπορούσε να λυθεί πιο άμεσα με ένα Προεδρικό Διάταγμα, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να εκδοθούν οι σχετικές άδειες.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget