Προσοχή: Τι κρύβει ο επίμονος βήχας το καλοκαίρι;


Μπορεί τον χειμώνα να είναι πιο πιθανό να έχετε βήχα, αλλά τα τελευταία....
χρόνια με την ραγδαία αύξηση των κλιματιστικών σε κάθε κλειστό χώρο, αλλά και την ατμοσφαιρική ρύπανση που εκτοξεύεται τις πολύ ζεστές ημέρες, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με ξηρό λαιμό και έντονο βήχα.

Ο χρόνιος ξηρός βήχας συνήθως προκαλείται από ερεθισμό από τον καπνό του τσιγάρου, από περιβαλλοντικούς ερεθισμούς, από αλλεργίες, ή άσθμα. Μερικοί άνθρωποι βήχουν από συνήθεια χωρίς σαφή λόγο.

Τα κλιματιστικά ξηραίνουν τον αέρα που αναπνέουμε πολλές ώρες την ημέρα, ενώ η ζέστη και η υγρασία ευνοούν την ανάπτυξη βακτηρίων τόσο εντός, όσο και εκτός σπιτιού. Επίσης, πολλοί άνθρωποι κρυολογούν μέσα στο καλοκαίρι, ακριβώς επειδή δεν προσέχουν στην χρήση του κλιματιστικού και του ανεμιστήρα, ειδικά όταν έρχονται από εξωτερικό χώρο και είναι ιδρωμένοι.

Η γαστρική παλινδρόμηση μπορεί επίσης να προκαλέσει χρόνιο ξηρό βήχα. Σε αυτή την περίπτωση θα έχετε και άλλα συμπτώματα, όπως καούρα, κάψιμο στο λαιμό, ή αύξηση του σάλιου.

Τι μπορείτε να κάνετε για τον επίμονο ξηρό βήχα

Μείνετε ενυδατωμένοι

Μια λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού όπως το κοινό κρυολόγημα ή η γρίπη προκαλεί οπισθορρινική καταρροή. Οι επιπλέον εκκρίσεις κατεβαίνουν προς το πίσω μέρος του λαιμού σας, το ερεθίζουν και μερικές φορές προκαλεί βήχα. Αν πίνετε υγρά θα αραιώσει η βλέννα και θα έχετε μειωμένο ερεθισμό στον λαιμό.

Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για εσωτερικούς χώρους

Η διαρκής χρήση του κλιματιστικού ξηραίνει την ατμόσφαιρα σε κλειστούς χώρους και αυτό προκαλεί βήχα σε όλους τους ανθρώπους. Αν μπορείτε, προμηθευτείτε έναν υγραντήρα για να εξουδετερώσετε την επίπτωση του κλιματιστικού στον αέρα του δωματίου.

Προσοχή σε άλλες ερεθιστικές ουσίες στον αέρα

Αρώματα και αρωματικά σπρέι μπορεί να μοιάζουν ακίνδυνα, αλλά σε μερικούς ανθρώπους μπορεί να προκαλέσουν χρόνιο ερεθισμό των παραρρινίων κόλπων, που τους κάνει να παράγουν επιπλέον βλέννα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε χρόνιο βήχα. Το χειρότερο ερεθιστικό στον αέρα είναι, φυσικά, ο καπνός. Σχεδόν όλοι οι καπνιστές αναπτύσσουν τελικά τον “βήχα του καπνιστή”. Και το χειρότερο είναι πως το ίδιο μπορεί να πάθουν και όσοι βρίσκονται πολλές ώρες στον ίδιο χώρο μαζί τους, εξαιτίας του καπνού από το τσιγάρο.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget