Φτιάξτε δροσιστικά cocktails με μπύρα!


Ο Ιούνιος έχει μπει για τα καλά, αλλά αν ρίξουμε μια ματιά προς τον ουρανό μάλλον για Σεπτέμβριος μας κάνει, με τόσες βροχές. Μπορεί ο καιρός να μην θυμίζει τα παλιότερα...καλοκαίρια, καθώς ο καύσωνας δεν μας έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα, ωστόσο δεν είναι ο μόνος άστατος. Είμαστε και μεις... Με λαχτάρα και χαρά πολύ αναμένουμε το καλοκαίρι να ξεσκάσουμε στις παραλίες με το αγαπημένο μας ποτό στο χέρι, την μπύρα! Βέβαια η τάση του χειμώνα ίσως μας έρθει παρέα και αναζητήσουμε τα αγαπημένα μας cocktail και στις παραλίες. Πέρα όμως απ’ τις κλασσικές καλοκαιρινές συνταγές υπάρχουν πολλές συνταγές cocktail που παρασκευάζονται με μπύρα. Διαλέξαμε 7 επιτυχημένες, απλές συνταγές μια για κάθε μέρα τις εβδομάδας!

1. Βρετανικό Diesel

Η δροσερή συνταγή έχει πολλές παραλλαγές και πολλούς λάτρεις. Δεν είναι λάθος αν κάποιος σας πει ότι το Diesel πίνεται αλλιώς. Απλά γνωρίζει μια απ’ τις πολλές παραλλαγές. Η βασική συνταγή είναι 50-50 μπύρα Lager και αναψυκτικό Cola με splash από φραγκοστάφυλο, χωρίς πάγο στο ποτήρι.

Η γερμανική εκδοχή είναι χωρίς το φραγκοστάφυλο, ενώ μια άλλη γνωστή εκδοχή είναι επίσης βρετανική και αποτελείται από μπύρα lager, μηλίτη και φραγκοστάφυλο.

2. Lemon Shandy

Πρόκειται για άλλη μια συνταγή με πολλές εκδοχές και διάφορα ονόματα, ανάλογα την περιοχή προέλευσης. Με λεμόνι ή χωρίς στο τίτλο, ένα shandy θα προσφέρει απαραίτητα την γεύση και τα χαρακτηριστικά του κίτρου. Χρησιμοποιούμε 1:1, μπύρα lager και την Victorian Lemonade, απ’ τα γευστικότατα αναψυκτικά Fentimans. Δίχως πάγο στο ποτήρι, προσθέτουμε μια φέτα ή σφήνα λεμόνι.

3. Bananenweizen

Όσοι πίνουν μπύρα τύπου Weiss, την σταρένια-θολή, που λέμε στην Ελλάδα, μπορούν να σκεφτούν την επόμενη φορά να παραγγείλουν την ακόλουθη γευστική συνταγή:

500ml μπύρα Weiss (ιδανικά για μας, Arcobräu Weiss) και 1000ml χυμό μπανάνα, τα οποία αναδεύουμε με την ροή. Η ιδανική ποσότητα για να σερβίρουμε 3 ποτήρια 500ml..

4. Lambic Sangria

Έχουμε δοκιμάσει όλοι μας την κλασσική Sangria. Η δικά μας πρόταση είναι διαφορετική. Πρόκειται να γευτείτε την γεύση κόκκινων φρούτων του δάσους που θα σας κάνουν απογειωθείτε απ’ τον δροσιστικό συνδυασμό. Θα χρειαστούμε:

Φέτες από μισό πορτοκάλι

170γρ σμέουρο

170ml Lillet Blanc

600ml μπύρα τύπου White Ale (Hoegaarden, Grimbergen Blanche)

660ml μπύρα τύπου Framboise Lambic (Mort Subite, Timmermans)

Αναμιγνύουμε όλα τα συστατικά σε μια κανάτα και τα σερβίρουμε σε ποτήρια με πάγο

5. White Plume

Το White Plume είναι ένα δροσερό cocktail με μπύρα, που μας έρχεται απ’ την Αμερική. Συνδυάζει αγαπημένες γεύσεις και προσφέρεται για κάθε ώρα.

30ml Cointreau

30ml φρέσκο χυμό λεμόνι

2dashes Angostura Orange Bitters

60-90ml μπύρα τύπου White Ale (Hoegaarden)

Σ’ ένα shaker προσθέτουμε, το Cointreau, το χυμό λεμόνι, τα bitters και πάγο. Τα χτυπάμε πολύ καλά και σουρώνουμε σε ένα ποτήρι highball (το ψηλό του ποτού, που λέμε) Συμπληρώνουμε με μπύρα (top-up) και γαρνίρουμε με μια σφήνα πορτοκάλι.

6. California’s Gold Rush

Ας χρησιμοποιήσουμε και μια σκούρα μπύρα στις προτάσεις μας. Όλο και κάποιοι θα αγαπάτε τις μπύρες τύπου Porter. Τον συνδυασμό όμως που σας παραθέτουμε, δύσκολα θα τον έχετε συναντήσει. Θα χρειαστούμε:

30ml πουρέ από βατόμουρο

5ml σιρόπι αγαύη (παρασκευάστηκε με Monin)

4 φύλλα μέντας

Μπύρα τύπου Porter (Anchor Porter, δοκιμάστε όμως και με Septem Porter)

Σε ποτήρι double old fashioned, τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από την Porter και πιέζουμε ελαφριά με κουτάλι του μπαρ. Γεμίζουμε με τριμμένο πάγο και συμπληρώνουμε (top-up) με Porter. Αναδεύουμε, γαρνίρουμε με δυόσμο και μούρα εποχής και σερβίρουμε με καλαμάκια.

7. Bulldog

Χα! Εδώ κάνουμε πλάκα… Παρασκευάζουμε μια κλασσική Margarita. Ναι αυτή με την τεκίλα. Η συνταγή είναι γνωστή, δεν θα την αναφέρουμε καν. Αυτό που δεν ξέρετε και το φαντάζεστε είναι ότι δεν θα την σερβίρετε σε κλασσικό ποτήρι για Margarita, αλλά σε double old fashioned. Αφού έχετε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία, ανοίξτε μια καλοκαιρινή μπύρα Lager (την ελληνική Blue Island ή την γνωστή Corona). Αναποδογυρίστε την φιάλη μέσα στο ποτήρι και αφήστε την εκεί..

Καλό καλοκαίρι να έχουμε (όταν αποφασίσει)!

Στην υγεία μας!

*Να σημειώσουμε ότι ιδανικά μια μπύρα οφείλουμε να την χρησιμοποιήσουμε άμεσα και όχι να την αποθηκεύσουμε για καιρό για να την χρησιμοποιήσουμε. Μια Weiss οφείλουμε να την πίνουμε στο ποτήρι της και να μην την μοιραζόμαστε σε 2-3, λόγω του ιζήματος. Γι αυτό και στις συνταγές προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρη την φιάλη.

Ο Νικολά Ραδίσης, του beerbartender.gr μας δείχνει τον τρόπο για να απολαύσουμε cocktails με μπύρα

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget