Μετακίνησε τα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας για να βρίσκεται η καφετέρια του σε βελγικό έδαφος! [photos]


Ο ιδιοκτήτης μιας καφετέριας στο Μάαστριχτ, απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από το Euro 1016...


αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσει τη θλίψη του είναι να μεταφέρει το κατάστημά του στο γειτονικό Βέλγιο μετακινώντας ελαφρώς τα... σύνορα των δύο χωρών. 

"Στην αρχή, ήμουν στεναχωρημένος επειδή δεν μετέχει η Ολλανδία στο Euro. Ωστόσο, στηρίζω το Βέλγιο και ήθελα να το δείξω αυτό ξεκάθαρα", εξήγησε ο 32χρονος Κόεν Σμιτς, ο ιδιοκτήτης του καφέ De Pepel. Με τη σύμφωνη γνώμη ορισμένων θαμώνων της καφετέριας, ο Σμιτς αποφάσισε να μετακινήσει συμβολικά τους στύλους που δείχνουν τα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας: τους μετέφερε σε απόσταση 300 μέτρων, έτσι που η καφετέρια του να βρίσκεται πλέον σε... βελγικό έδαφος, έστω και μόνο για τον ένα μήνα που θα διαρκέσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. 

Ο δήμαρχος της γειτονικής βελγικής πόλης δεν δυσαρεστήθηκε καθόλου με την ιδέα της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του. Αντιθέτως, αγκάλιασε με μεγάλη χαρά τους 1.420 νέους "Βέλγους" δημότες, τους κατοίκους δηλαδή της περιοχής που βρέθηκε αιφνιδιαστικά να ανήκει στο Βέλγιο. Εγκαινίασε μάλιστα δύο αντίγραφα οροσήμων των συνόρων ενώ ο εφημέριος της τοπικής εκκλησίας "βάπτισε" τα νέα σύνορα με ένα μεγάλο ποτήρι βελγικής μπίρας, αντί για αγιασμό.

Στο "βελγικό μπιστρό" του πλέον ο Κόεν θα σερβίρει βελγικές μπίρες, τηγανιτές πατάτες και θα πουλάει σουβενίρ των "Κόκκινων Διαβόλων" ενώ στην τηλεόραση θα προβάλλονται οι αγώνες της εθνικής Βελγίου. "Δεν υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ Βέλγων και Ολλανδών. Έχουμε Ολλανδούς πελάτες που τους άρεσε η ιδέα και μάλιστα έγιναν υποστηρικτές της εθνικής Βελγίου", είπε ο Σμιτς. 

Έτσι, η έκταση και ο πληθυσμός του Βελγίου θα είναι λίγο μεγαλύτεροι κατά τη διάρκεια του Euro. Μετά τις 10 Ιουλίου όμως η καφετέρια, ο ιδιοκτήτης της, οι θαμώνες και οι κάτοικοι της "αποσχισθείσας" περιοχής θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ολλανδία...





Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget