Το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στη γη! [photos]


Η ζωή στην Kowloon του Χονγκ Κονγκ, το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στον πλανήτη, ήταν εξαιρετικά δύσκολη πριν η χαοτική δαιδαλώδης παραγκούπολη γκρεμιστεί, πριν από περίπου 20 χρόνια...



Τουλάχιστον 33.000 άνθρωποι ζούσαν στην πολύβουη συνοικία- φρούριο του Χονγκ Κονγκ που μαστιζόταν από τη φτώχεια, το οργανωμένο έγκλημα, το εμπόριο ναρκωτικών, τον τζόγο, την πορνεία, τις κακές συνθήκες υγιεινής και τις ανεπαρκείς υπηρεσίες.

Κάτοικοί του ήταν οικογένειες, επιχειρηματίες, εθισμένοι και μέλη συμμοριών και ουσιαστικά το «συγκρότημα» των κατοικιών ήταν άνομο λόγω διαφωνιών μεταξύ της Κίνας και του βρετανικού τότε Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο και οι δύο πλευρές άφησαν στην άκρη τις διαφωνίες τους και συμφώνησαν σε ένα πράγμα τη δεκαετία του ’80: να το κατεδαφίσουν και να φτιάξουν στη θέση του ένα πάρκο.

Πριν η παραγκούπολη γκρεμιστεί το 1994, οι φωτογράφοι Greg Girard και Ian Lambot αφιέρωσαν πέντε χρόνια φωτογραφίζοντας εικόνες της καθημερινής ζωής, από τα παιδιά που έπαιζαν στις ταράτσες μέχρι τους ναρκομανείς που έπαιρναν τη δόση τους μέσα στο δρόμο.











Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget