Πώς η κατάθλιψη επηρεάζει τον τρόπο ομιλίας μας. Είμαστε ό,τι λέμε


Δεν έχει σημασία η ουσία αυτών που λέμε -που έχει, δηλαδή-, αλλά ο τρόπος που τα λέμε και οι λέξεις που χρησιμοποιούμε. Διάβασε και θα καταλάβεις...

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Maryland επιθυμούν να φτιάξουν μια εφαρμογή που θα καταγράφει τις συνήθειες ομιλίας ενός ασθενή και θα δείχνει έγκαιρα πότε αυτός μπαίνει σε κατάθλιψη. Και αυτό, γιατί μετά από παρατήρηση (και έρευνα) διαπίστωσαν πως ο τρόπος ομιλίας του ανθρώπου αλλάζει όταν αυτός έχει κατάθλιψη. Τα αποτελέσματα της έρευνας τους έδειξαν πως όταν ο άνθρωπος έχει κατάθλιψη, αλλάζει τόνο στη φωνή του τόσο που γίνεται σταδιακά όλο και λιγότερο ευφραδής.

Για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους οι ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία ομιλίας έξι ασθενών και τα συνέκριναν με τα συναισθήματα τους. Μέτρησαν τα επίπεδα κατάθλιψης τους με την μονάδα μέτρησης του Hamilton και βρήκαν πως κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων, που διήρκεσε το πείραμα, η κατάσταση τους άλλαζε από καταθλιπτική σε μη καταθλιπτική και η φωνή τους άλλαζε ανάλογα.

Η δρ. Carol Espy-Wilson, που ήταν και επικεφαλής της έρευνας, ελπίζει τώρα πως αυτά τα ευρήματα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να εντοπίζουν πιο εύκολα τα σημάδια της κατάθλιψης και να σώσουν ζωές. Κι αυτό με τη δημιουργία μιας ειδικής εφαρμογής που θα καταγράφει τη φωνή, θα εντοπίζει αυτές τις αλλαγές στη φωνή και θα προειδοποιεί τον ασθενή και τους δικούς του ανθρώπους.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget