Το γυναικείο χαρακτηριστικό που δεν ξεχνούν οι άνδρες


Το τι θεωρεί ο κάθε άνδρας φυσική γυναικεία ομορφιά είναι μία τελείως υποκειμενική έννοια. Ωστόσο οι επιστήμονες βρήκαν πιο είναι το χαρακτηριστικό στο γυναικείο πρόσωπο που «αποτυπώνεται» περισσότερο στο μυαλό ενός άνδρα...


Σύμφωνα με μελέτη της επιστημονικής ομάδας «Royal Society Open Science» υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που αρέσει στους περισσότερους άνδρες.

Οι ερευνητές για να καταλάβουν τι είναι αυτό που ελκύει τους περισσότερους άνδρες όσον αφορά το γυναικείο πρόσωπο, συγκέντρωσαν 170 Γάλλους και τους έδειξαν με τυχαία σειρά φωτογραφίες γυναικών. Στη συνέχεια οι ίδιοι κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από το ένα (μικρότερο) έως το 20 (μεγαλύτερο).

Στη συνέχεια, οι ερευνητές κατασκεύασαν έναν αλγόριθμο για να φιλτράρει τα χαρακτηριστικά των γυναικείων προσώπων που οι άνδρες βρήκαν πιο ελκυστικά. Ο αλγόριθμος επικεντρώθηκε στα περίεργα χαρακτηριστικά των γυναικών με καλή βαθμολογία, ώστε να καταλάβουν τι είναι αυτό που αποτυπώνεται στο μυαλό τους.

Έτσι διαπιστώθηκε πως αυτό που αρέσει στους περισσότερους άνδρες είναι τα πρόσωπα με καθαρά χαρακτηριστικά, απαλό δέρμα και λίγες ρυτίδες. Ουσιαστικά, αυτό που παρατηρήθηκε είναι πως οι γυναίκες που επιλέχθηκαν ως οι πιο ελκυστικές είχαν σχεδόν ιδανικές αποστάσεις μεταξύ των χαρακτηριστικών του προσώπου τους.

Ακόμη, όταν ένα πρόσωπο έχει κάποιο σπάνιο χαρακτηριστικό π.χ φακίδες, σπάνιο χρώμα ματιών κ.α έχει 15% περισσότερες πιθανότητες να «κολλήσει» στη μνήμη ενός άνδρα, από μία άλλη κοπέλα.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget