Δείτε τι έκαναν οι Ρώσοι κομμουνιστές για να... τραβήξουν τους νέους


Το ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα, εν όψει των εκλογών, το Σεπτέμβριο, στην προσπάθειά του να προσελκύσει τους νεότερους ψηφοφόρους, έφτιαξε μια αφίσα που απεικονίζει τον ηγέτη των ...Μπολσεβίκων, Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν, όμορφο και σέξι και τον Στάλιν να καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Το κόμμα, που θεωρείται κόμμα των συνταξιούχων, με την αφίσα προσπαθεί ν' αλλάξει την εικόνα του, δίνοντας την εντύπωση πως, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού, είναι έτοιμο για αξιόλογες μεταρρυθμίσεις.

Τα περιφερειακά γραφεία του κόμματος, όπως σημειώνει το protothema.gr, καλούνται να διανείμουν τις αφίσες πριν από τις εκλογές της Δούμας, το Σεπτέμβριο. Στις πρωτότυπες αφίσες, ο Λένιν εμφανίζεται ως νεαρός άνδρας που κρατάει ένα φορητό υπολογιστή και συνοδεύεται από μια ελκυστική γυναίκα, η οποία κρατάει κινητό τηλέφωνο. Και οι δυο τους φορούν τζιν, κόκκινα μπλουζάκια με το έμβλημα του κόμματος, ενώ συμπληρώνουν το λουκ τους με τα αξεσουάρ. Την εικόνα συνοδεύει το σύνθημα: «Υπάρχει ένα τέτοιο κόμμα».

Ο επικεφαλής σχεδιαστής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Igor Petrygin-Rodionov, εξηγεί στο L!FE: «Σκοπός μας ήταν ν' αναβιώσουμε την εικόνα του Λένιν, ως ενός άνδρα που είναι νέος, όμορφος, μορφωμένος και αθλητικός τύπος» και συνεχίζει: «Ο Λένιν ήταν χαρισματικός και πολύ σεξουαλικός άνδρας. Αυτή είναι μια εικόνα της νεολαίας, της αξιοπιστίας και της διανόησης. Θέλουμε έναν ενεργητικό χαρακτήρα, ίσως ακόμη και ένα σύμβολο του σεξ. Για μας, ο Λένιν δεν είναι μόνο ένα άτομο, αλλά ένα σύμβολο του Κομμουνιστικού Κόμματος».

"Ένας ηγέτης πρέπει να προσελκύει και το γυναικείο φύλο"

Ο Solovyov εξήγησε ότι στόχος της εκστρατείας είναι να προσεγγίσει τη νέα γενιά των ψηφοφόρων, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους κομμουνιστές ηγέτες, οι οποίοι ήρθαν στην εξουσία το 1917, με την μπολσεβίκικη επανάσταση.

Ο σεξολόγος Eugene Kulgavchuk είπε: «Ένας ηγέτης πρέπει να προσελκύει και το γυναικείο φύλο. Η εικόνα του "παππού Λένιν" είναι δύσκολο να προσελκύσει τους νεαρούς ψηφοφόρους. Ενώ ένας νεαρός, εμφανίσιμος άνδρας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια επανάσταση».

Ο Petrygin-Rodionov είναι, επίσης, ο ιθύνων νους της αφίσας που απεικονίζει τον Στάλιν, αντί για την πίπα του, να καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο. Σε άλλη αφίσα, ο Καρλ Μαρξ, σε ρόλο Εξολοθρευτή και σαν άλλος Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, φοράει δερμάτινο μπουφάν και κρατάει ένα κόκκινο βιβλίο, με τον τίτλο «Capital», δηλαδή «Κεφάλαιο».

Η καμπάνια χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για την προώθηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ οι αντιδράσεις ήταν ανάμικτες. Κάποιοι χαρακτήρισαν τις εικόνες προκλητικές, ενώ κάποιοι άλλοι σύγχρονες και κοντά στο σήμερα.

Τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε ότι η εικόνα του Στάλιν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την υποστήριξη του κόμματος, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget