Το φάρμακο της νιότης αντιστρέφει τη διαδικασία γήρανσης

Αμερικανοί επιστήμονες κατάφεραν να αντιστρέψουν τη διαδικασία γήρανσης, στο πλαίσιο πειραματικής μελέτης σε ζώα.

Χρησιμοποίησαν μια ειδική χημική ουσία ώστε να αναζωογονήσουν τους μύες ποντικιών και διαπίστωσαν ότι το αποτέλεσμα ήταν η αντιστροφή της γήρανσης κατά 40 χρόνια.

Η κατάσταση των μυών στα 60 χρόνια της ζωής μεταβλήθηκε ώστε να προσομοιάζει τα 20 χρόνια, χωρίς όμως να υπάρξει επακόλουθη αύξηση της μυϊκής δύναμης.

Οι ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ ανακάλυψαν έναν εντελώς νέο μηχανισμό γήρανσης και στη συνέχεια τον ανέτρεψαν.

Η διαδικασία γήρανσης θεωρείται μονόδρομος, ωστόσο πλέον οι επιστήμονες απέδειξαν ότι μπορεί έως ένα βαθμό να αντιστραφεί. Το ερευνητικό έργο εστίασε σε μια χημική ουσία που ονομάζεται NAD. Τα επίπεδα της NAD μειώνονται σταδιακά στα κύτταρα με την πάροδο των ετών.

Η επιστημονική ομάδα διαπίστωσε πως αυτή η διαδικασία διαταράσσει τη λειτουργία των «σταθμών παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων (μιτοχόνδρια), με αποτέλεσμα τη μικρότερη παραγωγή ενέργειας όσο περνούν τα χρόνια.

Οι πειραματικές δοκιμές έδειξαν ότι αυξάνοντας τα επίπεδα της NAD, χορηγώντας στα ποντίκια μια ειδική χημική ουσία την οποία μετατρέπουν σε NAD, παρατηρήθηκε αντιστροφή της διαδικασίας γήρανσης.

Χορήγησαν την ουσία σε ποντίκια δύο ετών για μία εβδομάδα και σε επίπεδο παραγωγής ενέργειας, απώλειας μυϊκής μάζας, φλεγμονής και αντίστασης στην ινσουλίνη οι μύες τους λειτούργησαν σαν να ήταν μόλις έξι μηνών.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Cell και υποδεικνύει ότι η αντιστροφή της διαδικασίας γήρανσης είναι δυνατή, τουλάχιστον σε επίπεδο παραγωγής ενέργειας.

****
Το Iraklio web radio δεν βγάζει κανένα κέρδος από καμία υπηρεσία. 
Συνεισφέρετε και εσείς  με ενα κλικ στην παρακάτω διαφήμιση. 
Σας Ευχαριστούμε
Image Hosted by ImageShack.us

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget