Η ζήλεια στα όνειρα φέρνει πραγματικούς καυγάδες!

Εάν δε μπορείτε να συγκρατήσετε το θυμό σας προς το σύντροφο μπορεί να φταίνε τα όνειρα που είδατε, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Νέα μελέτη από Βρετανούς και Αμερικανούς ερευνητές δείχνει ότι το περιεχόμενο των ονείρων μας επιδρά στην πραγματική ζωή και τις σχέσεις μας, καλλιεργώντας ανησυχίες και αμφιβολίες.

Η θεωρία ότι τα όνειρα επηρεάζουν τη ζωή μας έχει μελετηθεί εκτενώς. Η πρόσφατη ερευνητική εργασία μελετά συγκεκριμένα αν οι υποσυνείδητες σκέψεις μας επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας την επόμενη ημέρα.

Είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται επιστημονικά ότι το είδος του ονείρου που βλέπουμε προβλέπει τη συμπεριφορά μας σε μια ερωτική σχέση.

Τα αποτελέσματα δίνουν μια πιο σαφή εικόνα για το νόημα και τη σημασία των ονείρων στην πορεία της σχέσης και ειδικότερα στην οικειότητα και τις διαφωνίες.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 61 άνδρες και γυναίκες να καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια τα όνειρα που είχαν δει. Όλοι οι συμμετέχοντες βρίσκονταν σταθερή σχέση και κατέγραφαν τα όνειρα μόλις ξυπνούσαν. Συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια και έδωσαν πληροφορίες για την καθημερινότητά τους ενώ απάντησαν και πόσο χρόνο περνούν με το σύντροφό τους και πόσο μαλώνουν.

Συνολικά, η ερευνητική ομάδα ανέλυσε 842 όνειρα και το 87% των συμμετεχόντων είχε δει στον ύπνο του το σύντροφό του τουλάχιστον μία φορά.

Όταν στο όνειρο κάποιος είχε αισθανθεί ζήλεια για το σύντροφό του, το αποτέλεσμα ήταν περισσότεροι καυγάδες, διαφωνίες και προβλήματα στη σχέση την επόμενη μέρα. Επίσης, τα όνειρα που αφορούσαν σε ένα ερωτικό καυγαδάκι προέβλεψαν σημαντικότερα προβλήματα κατά τις επόμενες μέρες. Τέλος, όταν οι συμμετέχοντες έβλεπαν στον ύπνο τους ότι απατούν, τις επόμενες μέρες ήταν πιο ψυχροί απέναντι στο σύντροφό τους.

Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Social, Psychological and Personality Science και υποδεικνύει ότι το περιεχόμενο και τα συναισθήματα των ονείρων είναι ενεργά όταν ξυπνάμε κι έτσι μπορεί να επηρεάσουν κάθε πτυχή της συμπεριφοράς μας.


Πηγή: http://www.onmed.gr/news/305567/i-zileia-sta-oneira-fernei-pragmatikous-kaugades/#ixzz2o5JN0EvB
****
Το Iraklio web radio δεν βγάζει κανένα κέρδος από καμία υπηρεσία. 
Συνεισφέρετε και εσείς  με ενα κλικ στην παρακάτω διαφήμιση. 
Σας Ευχαριστούμε
Image Hosted by ImageShack.us

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget