Περίπου τα μισά από τα μισογυνικά σχόλια που γίνονται στο Twitter αναρτώνται από...


Το ήμισυ περίπου των μισογυνικών tweets που αναρτώνται στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Twitter προέρχονται σύμφωνα με το...
πόρισμα πρόσφατης μελέτης, από γυναίκες.

Κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 3 εβδομάδων ο ερευνητικός οργανισμός Demos υπολόγισε τον αριθμό χρήσης δύο συγκεκριμένων λέξεων ως δείκτη μισογυνισμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν μισογυνισμό σε μεγάλη κλίμακα, με 6.500 μοναδικούς χρήστες να έχουν γίνει στόχος 10.000 προσβλητικών tweets, στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ότι η αντιμετώπιση της κακοποίησης αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία.

Σε απάντηση στα αποτελέσματα της μελέτης, η επικεφαλής εμπιστοσύνης και ασφάλειας του Twitter, Κίρα Ο'Κόνορ, δήλωσε στο BBC ότι «η συμπεριφορά μίσους δεν έχει καμία θέση στην πλατφόρμα του Twitter και αποτελεί παραβίαση των όρων και προϋποθέσεών μας».

«Εκτός από τις πολιτικές μας και τον έλεγχο χρηστών, συνεργαζόμαστε και με ηγέτες της κοινωνίας των πολιτών και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες για την κατανόηση αυτής της πρόκλησης που υπάρχει», πρόσθεσε η ίδια.

Η μελέτη του Demos εξέτασε επίσης tweets σε διεθνές επίπεδο και βρήκε ότι σε τουλάχιστον 200.000 χρησιμοποιούνταν η λέξη «πόρνη» τα οποία στάλθηκα σε 80.000 ανθρώπους, επίσης κατά τη διάρκεια 3 εβδομάδων. Η κοινή λογική για την ανάρτηση σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα υποδεικνύει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες σε κάποιον στο Διαδίκτυο κάτι που δεν θα του το έλεγες πρόσωπο με πρόσωπο. Ωστόσο η πλειονότητα των χρηστών φαίνεται ότι αγνοεί παντελώς αυτόν τον απλό κανόνα.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, η κακομεταχείριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κάτι νέο και δεν αποτελεί αποκάλυψη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες συμβάλουν σε αυτό. Ωστόσο, το φλέγον ερώτημα είναι τι μπορεί να γίνει για την κατάσταση αυτή.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τις αστυνομικές αρχές να παίρνουν πολύ σοβαρά το ζήτημα της διαδικτυακής κακομεταχείρισης και πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν μεγάλες ποινές φυλάκισης, με ορισμένους εκ των οποίων να έχουν ζητήσει δημόσια συγνώμη από τα θύματά τους.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το κλειδί για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης είναι η παιδεία. Εάν διδάξουμε τα παιδιά μας, τα οποία δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στις διαδικτυακές κοινωνικές πλατφόρμες, ότι η ευγένεια δεν εκλείπει στις μέρες μας και ότι εάν κάνουμε προσβλητικά σχόλια σε άλλους θα τους προκαλέσουν θλίψη, ίσως τα παιδιά της επόμενης γενιάς να σκέφτονται πρώτα πριν πληκτρολογούν.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget