8 στοιχεία που δείχνουν ότι είσαι εξυπνότερος από τον μέσο άνθρωπο


Τα τεστ νοημοσύνης έχουν κατηγορηθεί ότι μετρούν μία μόνο «διάσταση» της ευφυίας, και αυτή με σημαντικό περιθώριο λάθους...

Οι επιστήμονες προσπαθούν εδώ και πολλούς αιώνες να «μετρήσουν» την ευφυΐα.

Η συνηθέστερη μέθοδος που χρησιμοποιούν, η οποία δεν είναι άλλη από τα γνωστά σε όλους μας τεστ του δείκτη νοημοσύνης (IQ) έχουν δεχθεί κατά καιρούς έντονες επικρίσεις, καθώς κατηγορούνται ότι ουσιαστικά μετρούν μία μόνο «διάσταση» της ευφυίας, και αυτή με σημαντικό περιθώριο λάθους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent, αν ένας άνθρωπος έχει δείκτη νοημοσύνης πάνω από 100, αυτό σημαίνει ότι είναι εξυπνότερος από τον μέσο όρο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ίδιο άρθρο, υπάρχουν οκτώ άλλα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι κάποιος «παίρνει γρηγορότερα στροφές» απ’ ότι η πλειοψηφία των συναθρώπων του, και αυτά είναι τα εξής:

1. Μιλάει περισσότερες από μία γλώσσες

Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εκμάθηση μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσας βελτιώνει την ανάπτυξη και την αποδοτικότητα του εγκεφάλου.

2. Είναι το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας

Όπως έχει δείξει μια έρευνα, το μεγαλύτερο παιδί μιας οικογένειας έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει υψηλότερο IQ από τα μικρότερα αδέρφια του κατά 3 περίπου βαθμούς.

3. Αγαπάει τις γάτες

Οι φαν του συγκεκριμένοι κατοικίδιου είναι λιγότερο κοινωνικοί αλλά έχουν καλύτερα αποτελέσματα σε τεστ που μετρούν την ευφυΐα, αποκάλυψε μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν πάνω από 600 φοιτητές.

4. Έχει πτυχίο πανεπιστημίου

Μπορεί η εισαγωγή σε μια πανεπιστημιακή σχολή να μην είναι και τόσο δύσκολη (τουλάχιστον σε ορισμένες χώρες), ωστόσο η αποφοίτηση απαιτεί συνήθως κοφτερό μυαλό εκτός από συστηματική μελέτη.

5. Είναι αριστερόχειρας

Οι αριστερόχειρες αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού και σύμφωνα με ορισμένες μελέτες έχουν ελαφρώς καλύτερες γνωστικές ικανότητες

6. Ανησυχεί πολύ

Τελικά το άγχος μπορεί να έχει και την θετική πλευρά του. Μια έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που ανησυχούν περισσότερο για τα καθημερινά τους προβλήματα έχουν υψηλότερη λεκτική (ή γλωσσική) νοημοσύνη (η νοημοσύνη που έχει να κάνει με την ικανότητα στον γραπτό και τον προφορικό λόγο).

7. Έχει χιούμορ

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα άτομα με υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ που μετρούν την λογική και τη γλωσσική νοημοσύνη είναι και εκείνα που θεωρούνται πιο αστεία στις παρέες τους και πιο γοητευτικά στο άλλο φύλλο.

8. Αμφιβάλλει για την ευφυΐα του

Μία υγιής δόση αυτο-αμφισβήτησης μπορεί να αποτελεί δείγμα υψηλής ευφυίας, καταλήγει το δημοσίευμα, αναφέροντας μάλιστα ως απόδειξη το ρητό του Σωκράτη «εν οίδα ότι ουδέν οίδα».

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget