Αξίζει να το διαβάσεις: Τι να πεις σε έναν άνθρωπο που έχει καρκίνο;


Το να πας στο νοσοκομείο και να δεις έναν άνθρωπο που έχει καρκίνο, θέλει δύναμη.... Περισσότερη δύναμη όμως χρειάζεται εκείνος που δίνει μια μάχη από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν - τη μάχη για τη ζωή.

Μπορείς αν είναι κοντινός σου άνθρωπος να στεναχωρηθείς και να λες "γιατί" αλλά σκέψου πως εκείνος τα έχει πει πριν από σενα. Γι' αυτό, όσο παράδοξο κι αν ακουστεί, πρέπει να είσαι χαμογελαστός και ευδιάθετος για να του δώσεις κουράγιο.

-Μην πεις ψέματα: 
Μην κάνεις πως δεν ξέρεις τίποτα, δεν βοηθάει. Απλά να δείχνεις πως δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου και μπορεί να το ξεπεράσει. Δώσε την ελπίδα γιατί μόνο με καλή ψυχολογία και στήριξη μπορεί να το αντιμετωπίσει.

-Μην του φέρεσαι παράξενα:
Κανείς δεν θέλει να του φέρονται περίεργα ή πολύ προστατευτικά. Ο άνθρωπος που πάσχει από καρκίνο , δεν είναι "καημένος", είναι άνθρωπος και έχει αξιοπρέπεια. Να φέρεσαι φυσιολογικά , όπως πάντα.

-Δώσε ελπίδα:
Απασχόλησε τον με κουβέντες για διάφορα θέματα, πες να πάτε μια βόλτα στο προαύλιο του νοσοκομείου ή δώσε του ένα δώρο, οτιδήποτε θα τον κάνει να νιώσει καλά. Πάρε τον αγκαλιά και πες πως όλα θα πάνε καλά και πως θα είσαι εκεί πάντα - Αυτό θα του δώσει τη δύναμη να παλέψει

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget