Πόσα θα δίνατε για ένα συλλεκτικό VW Corrado shooting brake;


Η παραγωγή ειδικών εκδόσεων σε περιορισμένα αντίτυπα δεν είναι κάτι για το οποίο φημίζεται η VW. Ωστόσο, το 1990, είχε φτιάξει δύο...
Corrado shooting brake βασισμένα στην κουπέ έκδοση του Corrado G60.

Τώρα και τα δύο διατίθενται προς πώληση, σε ταυτόχρονη δημοπρασία, προς $50.000 το καθένα. Όμορφο ή άσχημο; Οι απόψεις διίστανται. Το σίγουρο πάντως είναι ότι κάνει εντύπωση.

Η επίσημη ονομασία του αυτοκινήτου είναι Corrado Magnum. Τα δύο πρωτότυπα είχαν κατασκευαστεί απο τη γερμανική Marold Automobil ενόψει της επικείμενης τότε κανονικής παραγωγής μιας έκδοσης shooting brake. Όμως το εργοστάσιο απέρριψε που με τα δεδομένα εκείνης της εποχής είχε κριθεί πολύ εκκεντρική αισθητικά, παρά τη δεδομένη πρακτικότητα που πρόσφερε στους επιβάτες. Και έτσι τα συγκεκριμένα δύο κομμάτια είναι τα μόνα που φτιάχτηκαν ποτέ. Και σώζονται ακόμη, σε άριστη κατάσταση.

Και τα δύο κινούνται από τον 1.800άρη μηχανικά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα G60, με απόδοση 160 ίππων, και 5άρι χειροκίνητο σασμάν. Παρότι τον συνοδεύψει κακή φήμη σχετικά με την αξιοπιστία του μηχανικού συμπιεστή, σε λειτουργία και απόδοση ο κινητήρας ήταν εξαιρετικός. Διθυραμβικά ήταν τα σχόλια του Τύπου τότε για την οδική συμπεριφορά του Corrado και το shooting brake δεν υπάρχει κανέις λόγος να αποκλίνει από τις άριστες εντυπώσεις που είχε αφήσει το coupe σε όσους το είχαν οδηγήσει.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget