'Ερευνα που ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ τα δεδομένα: Οι ξανθιές… είναι πιο έξυπνες!


Όχι μόνο δεν είναι χαζές, όπως πιστεύεται ευρέως, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι εξυπνότερες από όλες τις άλλες. Είναι οι ξανθιές... γυναίκες, οι οποίες, όπως απέδειξε μεγάλη αμερικανική έρευνα, έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης τόσο από τις καστανομάλλες όσο και από τις κοκκινομάλλες και τις μαυρομαλλούσες.

Ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Οχάιο διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο οι φυσικές ξανθιές έχουν δείκτη νοημοσύνης 103,2, ενώ το IQ των γυναικών με καστανά μαλλιά είναι 102,7, εκείνων με κόκκινα φτάνει το 101,2 και όσων έχουν μαύρα το 100,5. Αν και με μικρή διαφορά, οι ξανθιές αποδεικνύονται πιο έξυπνες από τις υπόλοιπες. Εξετάζοντας μεμονωμένα τις περιπτώσεις οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ξανθιές είχαν περισσότερες πιθανότητες από τις άλλες να ανήκουν στην κατηγορία με το υψηλότερο IQ και λιγότερες να ανήκουν στην κατηγορία με το μικρότερο IQ.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «EconomicsBulletin», βασίστηκε στην ανάλυση των στοιχείων από τη βάση δεδομένων του NationalLongitudinalSurveyofYouth. Σε αυτήν συμμετέχουν 10.878 Αμερικανίδες και Αμερικανοί, οι οποίοι, όταν προσεγγίστηκαν πρώτη φορά το 1979, ήταν ηλικίας από 14 μέχρι 21 ετών. Εναν χρόνο αργότερα υποβλήθηκαν στο ειδικό τεστ εισαγωγής στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, με το οποίο το Πεντάγωνο μέτρησε τον δείκτη νοημοσύνης τους.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget