Τα 5 πιο τοξικά αντικείμενα στα ράφια των φαρμακείων!


Τα φαρμακεία είναι το κατεξοχήν μέρος που πηγαίνουμε για να αγοράσουμε φάρμακα. Αν και συνήθως αγοράζουμε συνταγογραφούμενα... φάρμακα, τα σύγχρονα φαρμακεία πωλούν επίσης ορισμένες τροφές, καλλυντικά, παιχνίδια και είδη υγιεινής.

Πολλά όμως από αυτά περιέχουν χημικές ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και προβλήματα υγείας. Εδώ είναι μια λίστα με τα πιο τοξικά αντικείμενα στα ράφια των φαρμακείων που μάλλον θα πρέπει να αποφεύγετε ή τουλάχιστον να περικόψετε καθώς και να τα αντικαταστήσετε με πιο υγιεινές εναλλακτικές.

Ταμπόν και άλλα γυναικεία είδη υγιεινής



Μια ανησυχητική σειρά από τοξικές χημικές ουσίες έχουν βρεθεί στα συμβατικά ταμπόν, τα υγρά μαντηλάκια για την ευαίσθητη περιοχή και άλλα προϊόντα γυναικείας υγιεινής. Αυτές οι χημικές ουσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, τις διοξίνες, άγνωστες χημικές ουσίες και αρώματα έχουν συνδεθεί με τον καρκίνο, την ενδοκρινική διαταραχή, τα αλλεργικά εξανθήματα και αναπαραγωγικές βλάβες. Προκαλούν ανησυχία επειδή ο κολπικός ιστός είναι ιδιαίτερα πορώδης, πράγμα που σημαίνει ότι οι χημικές ουσίες μπαίνουν στον κόλπο εύκολα και αποτελεσματικά και διανέμονται σε όλο το σώμα.

Προτιμήστε τα ειδικά κυπελλάκια ως εναλλακτική για τα ταμπόν και τις σερβιέτες. Είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη και τοποθετούνται μέσα στον κόλπο. Άλλη μια εναλλακτική είναι οι επαναχρησιμοποιημένες σερβιέτες από υλικά που πλένονται. Αν σας φαίνονται αηδιαστικά επιλέξτε ταμπόν και σερβιέτες που είναι όμως άοσμες.

Μάσκαρα



Ο υδράργυρος, μια ισχυρή νευροτοξική ουσία που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεφρά και ενδεχομένως να διαταράξει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου – εάν η γυναίκα που χρησιμοποιεί την μάσκαρα είναι έγκυος – είναι μερικές φορές ένα συστατικό που χρησιμοποιείται στις μάσκαρες. Παλαιότερα η ομάδα του EWG, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση περιβαλλοντικής έρευνας με έδρα την Ουάσινγκτον, βρήκε υδράργυρο σε μάσκαρα καταγεγραμμένο ως συντηρητικό υδραργύρου με την ονομασία «thimerosal» (το ίδιο στοιχείο έχει βρεθεί και σε σταγόνες για τα μάτια).

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ξέρουμε αν η μάσκαρα περιέχει υδράργυρο ή όχι, επειδή οι εταιρείες καλλυντικών δεν είναι υποχρεωμένες να συμπεριλάβουν στις ετικέτες των προϊόντων τα συστατικά.

Κραγιόν

Μια ανάλυση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διαπίστωσε ότι 400 αποχρώσεις κραγιόν περιέχουν μετρήσιμα επίπεδα μολύβδου. Μπορεί το ποσοστό του μολύβδου που βρέθηκε σε 10 μάρκες κραγιόν και σκιών να μην αποτελούν κίνδυνο, αλλά η FDA συνεχίζει τη μελέτη επί του θέματος.

Η έκθεση στο μόλυβδο έχει συνδεθεί με προβλήματα εκμάθησης, γλώσσας και συμπεριφορικά προβλήματα, μειωμένη γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες, ορμονικές αλλαγές και εμμηνόρροιας παρατυπίες καθώς και καθυστερημένη έναρξη της εφηβείας στα κορίτσια και (καθυστερημένη) ανάπτυξη των όρχεων στα αγόρια.

Ο μόλυβδος εμφανίζεται φυσικά στα ορυκτά πρόσθετα που δίνουν το χρώμα τους στο κραγιόν, οπότε είναι δύσκολο να βρει κανείς κραγιόν ή lip gloss που δεν περιέχει ίχνη μολύβδου. Ψάξτε για προϊόντα των οποίων τα χρώματά προέρχονται από φρούτα αντί για ορυκτά ή διατηρήστε τα χείλη σας ενυδατωμένα με lip balm.

Αντισηπτικό χεριών



Το triclosan είναι ένα «αντι-μικροβιακό συστατικό» που προστίθεται σε μια ευρεία ποικιλία προϊόντων προσωπικής φροντίδας για την καταπολέμηση μικροβίων, συμπεριλαμβανομένων των απολυμαντικών για τα χέρια, το σαπούνι για το σώμα και την οδοντόκρεμα. Αλλά πέραν του ότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ορμόνες μας, πολλοί ερευνητές της δημόσιας υγείας ανησυχούν ότι η συχνή χρήση αυτής της χημικής ουσίας συμβάλλει στην ανθεκτικότητά μας στα μικρόβια.

Ασφαλέστερη εναλλακτική λύση: Επιλέξτε τα προϊόντα χωρίς triclosan, triclocarbon, και άλλους αντιμικροβιακούς παράγοντες. Πλύνετε καλά τα χέρια σας και συχνά για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε καλά και στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα. Απολυμάνετε επίσης τις επιφάνειες του σπιτιού σας χρησιμοποιώντας υλικά όπως ξύδι, λεμόνι και σόδα μαγειρικής.

Μανό


Σε έκθεση της μη κερδοσκοπικής ομάδας Women’s Voices for the Earth, τα μανό έχουν μία σύνθεση φορμαλδεΰδη, διβουτυλο φθαλικό εστέρα (DBP), και τολουόλιο. Όλα έχουν συνδεθεί με προβλήματα υγείας που κυμαίνονται από πονοκέφαλο, ζάλη και κόπωση για δερματίτιδα, καρκίνο και πιθανές αναπτυξιακά προβλήματα στα μωρά σε πιθανή εγκυμοσύνη.

Η ασφαλέστερη λύση είναι να χρησιμοποιείτε μανό γνωστά ως τα «βερνίκια νυχιών χωρίς τα τρία συστατικά».

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget