Η British Airways θα χρεώνει τα γεύματα στις πτήσεις μικρών αποστάσεων


Ο ανταγωνισμός μεταξύ των βρετανικών αεροπορικών εταιρειών και η εμφάνιση των low - cost εταιρειών ίσως είναι η αιτία που...
οδήγησε την British Airways να αλλάξει την πολιτική της για την παροχή δωρεάν γευμάτων στους επιβάτες της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής ιστοσελίδας Independent, που επικαλείται πληροφορίες από «πηγές», ο βρετανικός αερομεταφορέας προσανατολίζεται να χρεώνει το φαγητό που προσφέρει στους επιβάτες της οικονομικής θέσης για τα μικρής απόστασης ταξίδια. Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι παρόλο που το δωρεάν catering αποτελούσε ουσιαστικό στοιχείο της μέχρι σήμερα πολιτικής της εταιρείας που είχε ως μότο της την φράση: «όποτε και όπου και αν ταξιδεύετε, προσφέρουμε δωρεάν σνακ ή γεύμα και υπηρεσίες μπαρ», φαίνεται ότι το νέο «αφεντικό» της εταιρείας έφερε και αλλαγές.

Ο Alex Cruz, που ανέλαβε καθήκοντα νέου προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου μόλις τον περασμένο μήνα, φαίνεται να ακολουθεί νέα πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στον ανταγωνισμό με τις low - cost εταιρείες, όπως είναι η easyJet και η Ryanair, που χρεώνουν τα γεύματα και τα ποτά στους επιβάτες τους.

Η βρετανική Independent υποστηρίζει ότι η χρέωση των γευμάτων στην οικονομική θέση θα αυξήσει τα έσοδα της εταιρείας και θα διευκολύνει τον ανταγωνισμό με τις «χαμηλού κόστους» αεροπορικές εταιρείες, δίνοντας στην British Airways την δυνατότητα να μειώσει τα ναύλα της και να μπορέσει να ανταγωνιστεί τις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Η easyJet από την ίδρυσή της το 1995 χρεώνει τα ελαφρά γεύματα στους επιβάτες μικρών αποστάσεων, όπως για παράδειγμα ένα σάντουιτς με ψωμί φοκάτσια που κοστίζει 4.50 λίρες. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι πτήσεις στην οικονομική θέση σε προορισμούς στην Ευρώπη, όπως είναι η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία μέχρι σήμερα προσέφερε ένα δωρεάν γεύμα με τρία πιάτα ενώ σε πιο σύντομες διαδρομές η BA προσέφερε δωρεάν σνακς.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget