6 τρελά πράγματα για το Facebook που ίσως δεν γνωρίζατε


Η έκταση που πήρε μέσα σε λίγα χρόνια το Facebook και οι σχεδόν τεκτονικές...
αλλαγές που έχει φέρει στην επικοινωνία αλλά και αυτή καθ' αυτή την αντίληψη για την ανθρώπινη υπόσταση είναι πρωτοφανείς στην ιστορία. Όμως όπως λένε πολλοί ίσως δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, καθώς μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή αυτού του φαινομένου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μήνα πάνω από 1,65 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το Facebook, με την τάση να είναι διαρκώς ανοδική σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Μάλιστα η δύναμη του μέσου είναι τέτοια που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή, καθώς όπως δηλώνουν οι χρήστες του τα δύο τρίτα από αυτούς ενημερώνονται μόνο μέσω του Facebook.

Όπως και να έχει, η δύναμη του Facebook είναι αναμφισβήτητη και η κυριαρχία του στην καθημερινή μας ζωή είναι πλέον αναπόφευκτη. Ας δούμε λοιπόν έξι στατιστικές οι οποίες δείχνουν όχι μόνο την εξάρτησή μας από αυτό αλλά και πόσο μεγάλη δύναμη μπορεί να έχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα σε όλο τον πλανήτη.

1. Σε μία καθημερινή ημέρα πάνω από δισεκατομμύριο άνθρωποι βρίσκονται ενεργοί μέσα στο Facebook

Tρομακτικό νούμερο, αν σκεφτούμε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το ένα έβδομο του πλανήτη. Πρόκειται για την μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων στην Ιστορία, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Το ρεκόρ αυτό σημειώθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 και συνεχώς ανεβαίνει.

2. Κοιτάζουμε το Facebook πιο συχνά από την Βίβλο

Μόνο το 37% των Αμερικανών λένε ότι ρίχνουν μια ματιά στην Βίβλο την εβδομάδα, την ίδια στιγμή που ένα 56% μπαίνει στην σελίδα του στο FB τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μέγας είσαι Ζούκεμπεργκ...


3. Πάνω από 1 στους 4 χρησιμοποιεί το Facebook στην τουαλέτα

Τα ποσοστά διαφέρουν από χώρα σε χώρα, αν και ένα τυπικό παράδειγμα όπως οι ΗΠΑ δείχνει ότι η χρήση του κινητού στην τουαλέτα είναι σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα (τρεις στους τέσσερις!). Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα...

4. Ξοδεύουμε την ίδια ώρα στο Facebook όσο και για την προσωπική μας υγειεινή

Η έρευνα στις ΗΠΑ έδειξε ότι ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει κατά μέσο όρο 40 λεπτά την ημέρα στο Facebook, την ίδια περίπου ώρα που ξοδεύει για την καθημερινή του φροντίδα.

5. Πάνω από 1 στους 10 χρήστες τσεκάρουν το Facebook αν ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα

Πάνω από μισοί από τους Αμερικανούς που ρωτήθηκαν δηλώνουν ότι το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις ξυπνήσουν είναι τσεκάρουν το Facebook (και το Twitter). Παράλληλα πάνω από 1 στους 10 (και 1 στους πέντε σε ηλικίες κάτω των 25 ετών) τσεκάρουν το Facebook αν ξυπνήσουν μέσα στη νύχτα.

6. Facebook και τρίτη ηλικία

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Facebook πάνω από τους μισούς ηλικιωμένους άνω των 65 ετών έχουν ενεργή συμμετοχή στo site (μιλάμε για τις χώρες με αναπτυγμένο το Διαδίκτυο). Μάλιστα το ποσοστό ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς μέσα στα τελευταία δύο-τρία χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι... το Facebook χρόνια δεν κοιτά.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget