Οι καλύτερες δικαιολογίες για κοπάνα από τη δουλειά

Όσοι εργαζόμενοι πάσχουν από ημικρανίες και καλούν το αφεντικό τους για άδεια, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν μιας και μόλις ένα στους πέντε θεωρούν μια τέτοια κατάσταση σοβαρή για να δώσουν τη συγκατάβασή τους...

Οι πόνοι στη μέση, τα τραύματα από κάποιο ατύχημα ή ακόμα και κάποια εκλεκτική χειρουργική επέμβαση όπως εγχείρηση καταρράκτη αποτυγχάνουν να προκαλέσουν τη συμπάθεια των διευθυντών, με περίπου το 37% να λαμβάνει υπόψη αυτές τις παθήσεις και να τις θεωρεί επαρκείς ως δικαιολογίες για απουσία από την εργασία.

Ο ιατρικός φορέας ασφάλισης, AXA PPP Healthcare, πραγματοποίησε γκάλοπ ανάμεσα σε 1.000 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, διευθύνοντες συμβούλους και ανώτερα στελέχη για τη στάση τους απέναντι στις άδειες ασθενείας των εργαζόμενων, όπως γράφει ο Telegraph.

Όπως προέκυψε, η γρίπη είναι η πιο αποδεκτή ασθένεια - αν και μόλις το 41% των αφεντικών φαίνεται να δείχνει τη συμπάθειά του. Στον αντίποδα, σε έρευνα 1.000 υφισταμένων, προέκυψε ότι ένα 7% αυτών, θα έλεγε ψέματα στο αφεντικό του αν ήθελε να λείψει από τη δουλειά, ρίχνοντας την απουσία τους σε κάποιο σωματικό πόνο, όπως πόνο στη μέση, γρίπη ή τραύματα από κάποιο ατύχημα. Ωστόσο, θα είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να πουν ψέματα και δε θα δήλωναν κάποια ασθένεια λόγω στρες, όπως άγχος ή κατάθλιψη, με ένα ποσοστό της τάξεως του 40% να εξηγεί πως δεν θα ήθελε να πει στο αφεντικό του την αλήθεια.

Όταν ερωτήθηκα γιατί θα απέκρυπταν την αλήθεια στους προϊσταμένους τους, το 23% αναφέρει ότι προτιμά το ψέμα από το να αποκαλύψουν την αλήθεια για την κατάστασή τους - παραδέχονται ότι φοβούνται να δεχτούν την όποια κριτική και να στιγματιστούν και πως θεωρούν ότι δεν θα γίνουν πιστευτοί ενώ ένα άλλο ποσοστό αισθάνεται ντροπή για να αποκαλύψει την αλήθεια. 

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget