Τα καρύδια ''ασπίδα'' στον καρκίνο του παχέος εντέρου


Τα καρύδια ενδεχομένως μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο, αναφέρει νέα έρευνα...

Ερευνητές του UConn Health και του The Jackson Laboratory for Genomic Medicine ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί ενδεχομένως να αλλάξει τα εντερικά βακτήρια με τρόπο που καταστέλλει τον καρκίνο στο παχύ έντερο.

Ανακάλυψαν ότι ποντικοί που κατανάλωσαν το 7-10,5% των συνολικών θερμίδων από καρύδια εμφάνισαν λιγότερους καρκίνους στο παχύ έντερο.

Η επίδραση ήταν πιο εμφανής σε αρσενικούς ποντικούς οι οποίοι είχαν 2,3 φορές λιγότερους όγκους όταν σιτίστηκαν με καρύδια ως μέρος διατροφής παρόμοιας με την τυπική αμερικανική. Αυτό ισοδυναμεί με το να τρώει ένας άνθρωπος περίπου 28,3 γραμμάρια καρύδια την ημέρα.

Ο ερευνητής Dr. Daniel W. Rosenberg, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν για πρώτη φορά ότι η κατανάλωση καρυδιών μπορεί ενδεχομένως να μειώσει την ανάπτυξη όγκων στο παχύ έντερο και ενδεχομένως να δράσει ως προβιοτικό για να γίνει υγιές το παχύ έντερο που με τη σειρά του προσφέρει προστασία έναντι των όγκων του παχέος εντέρου.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις ιδιότητες των καρυδιών όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου σε ποντικούς στους οποίους χορηγήθηκαν 2 διαφορετικές διατροφές.

Μια ομάδα έλαβε τη συνήθη διατροφή εργαστηρίου, ενώ η άλλη, διατροφή που αντιπροσώπευε το διατροφικό προφίλ της τυπικής αμερικανικής διατροφής. Υποομάδες έλαβαν και καρύδια.

Αρσενικοί ποντικοί στους οποίους χορηγήθηκε δυτικού τύπου διατροφή ενισχυμένη με 10,5% καρύδια εμφάνισαν μεγαλύτερη μείωση στους όγκους του παχέος εντέρου σε σύγκριση με ποντικούς που δεν κατανάλωσαν καρύδια.

Επειδή οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν μόνο σε ποντικούς χρειάζονται περισσότερες μελέτες σε ανθρώπους πριν συσταθούν τα καρύδια ανεπιφύλακτα ως παράγοντας πρόληψης καρκίνου. 

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget