Βασίλισσα του Ρολάν Γκαρός η Μουγουρούθα


Η Ισπανία συνήθως θριαμβεύει στο Ρολάν Γκαρός. Αυτή τη φορά, όμως, δεν ήταν ο Ράφα Ναδάλ που ανέβηκε στην κορυφή του ...Γαλλικού Όπεν, αλλά η Γκαμπρίνιε Μουγουρούθα.

Η 22χρονη τενίστρια νίκησε την Σερίνα Γουίλιαμς με 2-0 σετ (7-5, 6-4) στον τελικό του χωμάτινου τουρνουά, πανηγυρίζοντας τον πρώτο Γκραν Σλαμ τίτλο της καριέρας της. Η τελευταία φορά που αθλήτρια από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου σήκωσε το τρόπαιο του θεσμού ήταν το 1998 η Σάντσεθ-Βικάριο.

Η Μουγουρούθα, με καταγωγή από τη Βενεζουέλα, ακολούθησε το παιχνίδι της Γουίλιαμς, με δυνατά χτυπήματα, παρά τα πολλά λάθη στο σερβίς. «Είμαι ακόμα σοκαρισμένη», δήλωσε η ίδια μερικές ώρες μετά την επιτυχία της, συμπληρώνοντας: «Θα χρειαστεί λίγος καιρός για να το συνειδητοποιήσω και να το απολαύσω».



Πλέον θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στον τελικό του Γουίμπλεντον, όπου πέρυσι έφτασε μέχρι τον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα από τη… Σερίνα. Η Αμερικανίδα σταρ, από τη μεριά της, έχασε για τρίτη φορά (Βίντσι, Κέρμπερ οι προγηούμενες θύτριες) την ευκαιρία να πιάσει στην πρώτη θέση της λίστας με τα περισσότερα Γκραν Σλαμ την Στέφι Γκραφ (22 κατακτήσεις).

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget