Βρετανός βρήκε κάτω από το κρεβάτι του αρχαίο ελληνικό χρυσό στέμμα 2.300 ετών! [photos]


Ένα εκπληκτικά, σπάνιο, χρυσό στέμμα που πιστεύεται ότι είναι πάνω από 2.300 ετών, βρήκε ένας Βρετανός κάτω από το κρεβάτι του εξοχικού του σπιτιού... 

Το λεπτεπίλεπτο ελληνικό στεφάνι μυρτιάς, που πιστεύεται ότι κατασκευάστηκε το 300 π.Χ., βρέθηκε μέσα σε εφημερίδες σε ένα χαρτόκουτο. 

Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, ένιωσε έκπληκτος από το εύρημα. Μάλιστα, το σοκ που υπέστη ήταν ακόμη μεγαλύτερο, όταν εκτιμητής από τoν οίκο δημοπρασιών Duke του είπε πως το πολύτιμο τεχνούργημα αξίζει τουλάχιστον 130.000 ευρώ.

“Είναι πολύ δύσκολο να χρονολογηθούν χρυσά στεφάνια αυτού του τύπου. Στιλιστικά ανήκει σε μια κατηγορία που χρονολογείται στην Ελληνιστική περίοδο και το σχήμα του μπορεί να υποδεικνύει πως κατασκευάστηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Έχει μήκος 20 εκατοστά και ζυγίζει περίπου 100 γραμμάρια. Είναι από καθαρό χρυσό και χειροποίητο και θα είχε σφυρηλατηθεί από έναν χρυσοχόο. 

Το στεφάνι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεδομένου ότι είναι 2.300 ετών. Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο εύρημα”, πρόσθεσε.


Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget