Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για γυμναστική ώστε να χάσουμε βάρος;


Τα οφέλη της άσκησης για την απώλεια βάρους είναι γνωστά. Τώρα, όμως, νέα έρευνα εξηγεί...
πότε ακριβώς πρέπει να γυμναζόμαστε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στη γυμναστική, άλλοι είναι πρωινοί και άλλοι βραδινοί τύποι. Δηλαδή, σε ορισμένους αρέσει περισσότερο να ασκούνται το πρωί, πριν «τρέξουν» για τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους και σε άλλους αργά το απόγευμα, όταν πλέον έχουν ξεμπερδέψει από αυτές.

Ωστόσο, ποια ώρα της ημέρας η γυμναστική είναι πιο αποτελεσματική σε περίπτωση που θέλουμε να χάσουμε βάρος;

Nέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στους New York Times, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν θέλουμε να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από την άσκηση, να κάψουμε περισσότερο λίπος και να χάσουμε βάρος, πρέπει να ασκούμαστε νωρίς το πρωί. Και, μάλιστα, πριν ακόμα πάρουμε πρωινό. Έτσι, επιταχύνονται οι ρυθμοί απώλειας βάρους και αυξάνεται η ενέργεια του οργανισμού μας, ενώ τα δύο αυτά οφέλη διαρκούν για όλη την υπόλοιπη μέρα.

Ο βασικός λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι ότι, όταν γυμναζόμαστε νωρίς το πρωί, «σπρώχνουμε» το σώμα μας να κάψει τα αποθέματα λίπους που ήδη διαθέτει. Αντίθετα, το απόγευμα ή το βράδυ, καίμε κυρίως το τελευταίο σνακ ή γεύμα που καταναλώσαμε.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το ηλιακό φως εντείνει την απόδοσή μας. Συγκεκριμένα, «ξυπνά» περισσότερο το σώμα μας και δίνει μεγαλύτερη ώθηση στο μεταβολισμό μας.

Και, φυσικά, όταν ασκούμαστε την ώρα της ημέρας που είμαστε – ακόμα – πιο ξεκούραστοι, είναι φυσιολογικό οι αποδόσεις μας και το αποτέλεσμα που επιτυγχάνουμε να είναι το μεγαλύτερο δυνατό.

Δημοσίευση σχολίου

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget